523539 - boerderijcomplex
Lunteren K 8376
Bij Postweg 115, 6741 MH te Lunteren

Omschrijving

Twee HOOIBERGEN bestaande uit een vijfroedige HOOIBERG en een twee-roedige HOOIBERG. De vijfroedige hooiberg bestaat uit vijf roeden met een riet gedekt, vijfzijdig tentdak met gemetselde vorsten op de top. De tweeroedige hooiberg bestaat uit twee roeden met daartussen een golfplaten zadeldak.

Twee HOOIBERGEN bestaande uit een vijfroedige HOOIBERG en een twee-roedige HOOIBERG.

- Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een twee hooibergen als onderdeel van een boerderijcomplex.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de hooibergen met de andere onderdelen.

- Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van twee hooibergen als functioneel onderdeel van een boerderijcomplex uit de jaren twintig van de twintigste eeuw, van belang voor de ontwikkeling van het agrarische bedrijf in Nederland.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Hooiberg