Oosterbeek D 8068
Bij Pietersbergseweg 62, 6862 BW te Oosterbeek

Omschrijving

Het KOETSHUIS annex GARAGE is gebouwd op een samengestelde plattegrond en bestaat uit een aan de weg gelegen éénlaags bouwmassa en een hierop aansluitende tweelaags bouwmassa. De toegangen tot de garage en stallen zijn gelegen in de rechter zijgevel van het gebouw. De evenwijdig aan de weg gelegen VOORGEVEL is symmetrisch ingedeeld en is drie traveeen breed. De detaillering sluit aan bij die van de villa. Iedere travee bezit een venster met een zesruits raam. De middelste travee is iets hoger op getrokken enwordt afgesloten door een tuitgeveltje. De RECHTER ZIJGEVEL heeft links in een dubbele houten paneeldeur en een venster dat voorzien is van een vierruits stolpraam en en een zesruits bovenlicht. Het uitgebouwde tweelaags rechter geveldeel heeft op de begane grond een dubbele houten deur en op de verdieping een rechtgesloten houten luik. De achtergevel heeft zowel op de begane grond als de verdieping een klein venster. Het INTERIEUR is vrij gaaf bewaard gebleven en bezit ondermeer nog de oorspronklijke paardenstallen en een hooizolder.

KOETSHUIS annex GARAGE in Overgangsarchitectuur uit ca.1906.

-\tVan architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van een in een Overgangsarchitectuur uitgevoerd koetshuis annex garage. Het ontwerp van het gebouw valt op door de hoogwaardige hoogwaardige esthetische kwaliteiten van het ontwerp dat in detaillering en materiaalgebruik afgestemd is op de villa.

- \tVan stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het villacomplex VREEBERG.

-\tVan cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een vroeg twintigste eeuws koetshuis annex garage.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Koetshuis(L)
Nee Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Garage(L)