Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
523655
Complexnummer
523652 - Laag Wolfhezen
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82916/71
Kadastrale aanduiding
Doorwerth B 436
Utrechtseweg 321, 6865 CJ te Doorwerth

Omschrijving

TOEGANGSHEK met kwartronde ZIJMUURTJES uit 1920 naar ontwerp van S. de Clerq. Het toegangshek is samengesteld uit een zowel links als recht gelegen kwartrond bakstenen muurtje geflankeerd door eveneens in baksteen uitgevoerde kolommen met spaarvelden en een piramidevormige zandstenen afdekking. De op deze afdekking in oorsprong gemonteerde groenkoperen heklampen zijn niet meer aanwezig. Deze muurtjes zijn respectievelijk rechts en links door middel van houten hekjes verbonden met een hoge bakstenen hekpijler met spaarvelden en een piramidevormige zandstenen afdekking waarop in reliëf de naam van het buiten is aangegeven. Tussen beide hekpijlers bevindt zich een dubbel houten draaihek.

Waardering

TOEGANGSHEK met kwartronde ZIJMUURTJES uit 1920

-\tVan architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een een toegangshek tot een buitenplaats uit de twintiger jaren van de twintigste eeuw..

-\tVan stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van de buitenplaats Laag Wolfhezen. Het toegangshek markeert de entree tot het buiten.Lantoorn

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 523652. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1919
1920
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing