Buurmalsen D 2177
Bij Rijksstraatweg 29, 4197 BA te Buurmalsen

Omschrijving

Complexonderdeel B Aan de zuidzijde van de boerderij sluit een grote VLOEDSCHUUR met een rechthoekig grondvlak aan. De schuur heeft een groot wolfsdak dat aan de Rijksstraatwegzijde met rode verbeterde Hollandse pannen is belegd. De Achterwegzijde is met geprofileerde staalplaat belegd. De gemetselde gevels van de schuur zijn geheel of gedeeltelijk bepleisterd en op sommige plaatsen vernieuwd. De korte noordzijde heeft ter plaatse van de zolder twee kleine ramen en een rond raam. De korte zuidgevel bevat een hooggelegen ingangspartij met recht afgesloten deeldeuren in een zwaar kozijn met erboven een rechthoekig hooiluik en aan weerszijden twee halfronde stalramen. De gevel aan de Rijksstraatweg heeft links een steunbeer en rechts een schoorsteen. Daartussen bevinden zich moderne 6-ruits betonramen, een klein 4-ruits raam en een moderne dubbele deur.

VLOEDSCHUUR bij de Malsenburg.

-\tVan architectuurhistorisch belang als goed bewaard voorbeeld van een vloedschuur voorzien van een enorme kap.

-\tVan stedenbouwkundig belang vanwege de relatie met de overige complexonderdelen en als onderdeel van de historische bebouwing aan de Rijksstraatweg.

-\tVan cultuurhistorisch belang vanwege de afleesbaarheid van de ontwikkelingsgeschiedenis van de complexonderdelen.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Vloedschuur

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Halleschuur