Geldermalsen G 2756
Van Dam van Isseltweg 2, 4191 KC te Geldermalsen

Omschrijving

Achter de villa bevindt zich nog een klein voormalig KOETSHUIS met een oorspronkelijk rechthoekig grondvlak en een afsluitend wolfdak met rode Tuiles du Nordpannen, pirons, houten windveren en bakgoten op klossen. De baksteengevels zijn in kruisverband gemetseld en onder de goten voorzien van een tandlaag. De gevels zijn op dezelfde manier gedecoreerd als het hoofdgebouw met in gele verblendsteen uitgevoerde sierbanden. De korte gevels bevatten meerruits ramen. De lange voorgevel heeft een modern kozijn in de oorspronkelijke getoogde gevelopening.

Voormalig KOETSHUIS bij Villa Bottesteyn uit 1903

-\tVan architectuurhistorische waarde als voormalig koetshuis dat een stijlverwantschap heeft met het bestaande hoofdhuis. Het bijgebouw en de villa werden in 1903 gebouwd in Overgangsarchitectuur, waarbij stijlinvloeden van zowel historische stijlen als vernieuwende elementen werden gebruikt.

-\tVan stedenbouwkundige waarde als markant gesitueerd functioneel onderdeel op het terrein van villa Bottesteyn. Het voormalige koetshuis heeft een belangrijke ensemblewaarde met het hoofdhuis.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Garage (G)