Heerewaarden E 139
Voorne 13, 6624 KL te Heerewaarden

Omschrijving

De begrenzing aan de voorkant en aan de linker zijde van het perceel bestaat uit een bakstenen MUUR met ezelsrug. Een gietijzeren TOEGANGSHEK tussen gemetselde kolommen vormde vroeger de toegang tot het complex. Het dubbele draaihek is opgebouwd uit spijlen met een bladvormige beëindiging.

Erfafscheiding (complexonderdeel C) bestaande uit een bakstenen MUUR en TOEGANGSHEK

- Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een erfafscheiding. De muur en het hekwerk bezitten grote ensemblewaarden in samenhang met de overige erfbebouwing.

- Van stedenbouwkundige waarde als functioneel en structurerend onderdeel van het complex, dat een fraai onderdeel vormt van het buitengebied van Heerewaarden. Het toegangshek speelt een rol in het aanzien van het complex vanaf de Voorne.

- Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex dat een uiting is van een maatschappelijke ontwikkeling, als boerderij van een welgestelde steenfabrikant.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur