's-Graveland A 1149
Bij Leeuwenlaan 7, 1243 KA te 's-Graveland
Bij Leeuwenlaan 9, 1243 KA te 's-Graveland

Omschrijving BRUG MET TOEGANGSHEK (4):

Brug met toegangshek bij het complex historische buitenplaats Hilverbeek, gelegen over de waterloop langs de Leeuwenlaan ten zuidoosten van het hoofdhuis. Na de afbraak van de bouwhuizen en het wijzigen van de inrichting van het voorterrein in 1808 kwam er een nieuwe toegang op deze plaats te liggen. De brug bestaat uit gemetselde brughoofden met ijzeren liggers, waarop een houten rijvlak. Langs de zijkanten is een eenvoudig ijzeren balie aangebracht. Aan de binnenzijde van de brug staat een eenvoudig hek bestaande uit vierkante houten hekpijlers, waartussen de ijzeren vleugels draaien.

De brug en het toegangshek zijn van algemeen belang vanwege:

- hun functionele betekenis voor de buitenplaats;