523817 - Kasteel Staverden
Ermelo B 417
Bij Staverdenseweg 283, 3852 NV te Ermelo

Omschrijving onderdeel 7B

Een in natuursteen uitgevoerde GEDENKZUIL met meetinstrumenten, metaalbeslag en een zonnewijzer voorzien van inscriptie op de schacht met 'DE PROVINCIALE VEREENIGING VAN BURGEMEESTERS EN SECRETARISSEN IN ZUID-HOLLAND AAN HAREN VOORZITTER F.B. s' JACOB 1894-1906'

Waardering

GEDENKZUIL behorend tot de historische buitenplaats Staverden van tuinhistorisch belang als karakteristiek, beeldbepalend en functioneel object in de tuin van Kasteel Staverden; van stedenbouwkundige waarde als object die een belangrijke ensemblewaarde heeft binnen de buitenplaats Staverden; van cultuurhistorische waarde als belangrijke onderdelen van de buitenplaats Staverden

Nee Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6)
Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Zonnewijzer