523817 - Kasteel Staverden
Ermelo B 83
Ermelo B 418
Bij Staverdenseweg 283, 3852 NV te Ermelo

Omschrijving onderdeel 7C

Een GEDENKBANK uit 1930 ('14mei/1850-1930 ter herinnering aan den 80sten/verjaardag van/H.F.B. Jacob/hebben zynen/kinderen klein/en achterklein/kinderen eens/gezindt/ in gevoe/lens van liefde/en eerbied deze/bank doen/plaatsen') en een vroeg 20ste-eeuwse gecementeerde BANK in de vorm van een doorgezaagde sarcofaag.

Waardering

BANKEN behorend tot de historische buitenplaats Staverden van tuinhistorisch belang als karakteristieke, beeldbepalende en functionele objecten in de tuin van Kasteel Staverden; van stedenbouwkundige waarde als objecten die een belangrijke ensemblewaarde hebben binnen de buitenplaats Staverden; van cultuurhistorische waarde als belangrijke onderdelen van de buitenplaats Staverden.

Nee Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6)
Nee Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Zitbank