523838 - Frederik Bernard Hoeve
Bij Allee 40, 3852 PM te Ermelo

Omschrijving

Achter de koestal bevindt zich een enorme houten SCHUUR of tasruimte. Deze oorspronkelijk grotendeels open ruimte bestaat uit acht gebinten op betonpoeren, die een met golfplaat bekleed zadeldak dragen. De wanden zijn gedeeltelijk bekleed met een verticaal houten raamwerk.

SCHUUR op het erf van de Frederik Bernardhoeve (onderdeel C)

- Van architectuurhistorische waarde als bijzonder voorbeeld van een grote schuur of tasruimte uit het begin van de twintigste eeuw op een boerenerf.

- Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex, dat vanwege de ligging een beeldbepalende rol speelt. De schuur draagt hieraan vanwege de markante hoofdvorm in bijzondere mate bij.

- Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van dit als modelboerderij opgezette agrarische complex. De cultuurhistorische waarde heeft tevens betrekking op de situering op het landgoed Staverden, waar de boerderij een bijzondere relatie heeft met de historie van het kasteel, haar bewoners en met de overige bebouwing in de omgeving.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Tas

s Jacob, Herman Theodoor ; Gelderland