523838 - Frederik Bernard Hoeve
Bij Allee 40, 3852 PM te Ermelo

Omschrijving

In sierbeton opgetrokken MUUR, waarin oorspronkelijke een dubbel inrijhek was opgenomen. De muur heeft een gebogen vorm en bestaat uit een borstwering en een met vierkante uitsparingen opengewerkte bovenbouw. De eveneens in beton uitgevoerde hekposten hebben bolbekroningen.

MUUR op het erf van de Frederik Bernardhoeve (onderdeel F)

- Van architectuurhistorische waarde als typerend voorbeeld van een erfafsluiting uit het begin van de twintigste eeuw op een boerenerf, waarvan zowel het materiaalgebruik als de vorm opvallen. De muur verbindt het huis met de naastgelegen voormalige paardenstal.

- Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex, dat vanwege de ligging een beeldbepalende rol speelt. De muur draagt hieraan vanwege de markante hoofdvorm in bijzondere mate bij.

- Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van dit als modelboerderij opgezette agrarische complex. De cultuurhistorische waarde heeft tevens betrekking op de situering op het landgoed Staverden, waar de boerderij een bijzondere relatie heeft met de historie van het kasteel, haar bewoners en met de bebouwing in de omgeving.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Erfscheiding(D1)

s Jacob, Herman Theodoor ; Gelderland