Ermelo C 521
Bij Uddelermeerweg 242, 3852 NT te Ermelo

Omschrijving complexonderdeel C

Aan de Uddelermeerweg staan aan weerszijden van de halfronde oprijlaan in totaal vier gietijzeren KOLOMMEN waartussen zich oorspronkelijk vermoedelijk een tuinhek heeft bevonden.

Vier KOLOMMEN, onderdeel uitmakend van een hekwerk.

- Van architectuurhistorische waarde als onderdeel van het boerderijcomplex. In samenhang met de overige complexonderdelen is er sprake van een bijzondere ensemblewaarde.

- Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het complex Meerhoeve, dat gelegen is op het landgoed Staverden en hierin een belangrijke rol speelt.

- Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex Meerhoeve, dat vanwege de bestemming en situering verbonden is met de geschiedenis van het landgoed Staverden.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hekpijler Vier kolommen

s Jacob, Herman Theodoor ; Gelderland