Valburg H 655
Andelst, grens Andelst/Dodewaard

Omschrijving

De grenspaal Andelst/Dodewaard (D) is aan de landzijde in het dijktalud geplaatst. De grenspaal is een witgepleisterde, naar boven toe zich verjongende zuil (ca. 60 cm hoog) op een lage sokkel. In grondvorm is het een vierkant met afgesneden hoeken. De zuil is boven afgeplat. De vier zijden bezitten een trapeziumvormig, verdiept veld met uitgelegde hoeken waarin alleen aan de twee zijden die haaks op het dijklichaam zijn gericht de sjabloon geschilderde namen 'ANDELST' en 'DODEWAARD' voorkomen.

Grenspaal tussen Andelst en Dodewaard.

- Van cultuurhistorische waarde als goed bewaard gebleven grensaanduiding, in ijzer uitgevoerd en als zodanig zeldzaam. Tevens van belang als zichtbare herinnering aan de plaatselijke geschiedenis markeren zij de dorpspoldergrenzen tussen de diverse kernen binnen de gemeente Valburg.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Grensafbakening Grenspaal