Bij Vluchtheuvellaan 8, 6671 DN te Zetten

Omschrijving

Twee toegangshekken (C), gelegen aan de noord- en zuidzijde van het complex. Aan de noordzijde grenst het aan de K. O. Finkensieperlaan en zuidelijk bevond het hek zich oorspronkelijk direct aan de Dorpsstraat, maar is later in noordelijke richting verplaatst. De vleugeldeuren met spijlenhek zijn afgehangen aan gietijzeren gecanneleerde ronde kolommen. Zij rusten op een voet en worden door een granaatappel bekroond. De spijlen ter halver hoogte die zijn gevat tussen twee regels en zijn geplaatst tussen de hoog oprijzende spijlen, zijn van pieken voorzien. Alleen het exemplaar aan de zuidzijde bevat z.g.. wangen ter weerszijden van de kolommen.

Waardering

- Van architectuurhistorisch belang als goed en redelijk gaaf bewaard voorbeeld van een toegangshek uit eind 19de eeuw.

- Van situationele waarde vanwege hun ligging aan de noordelijke en zuidelijke toegangszijden van het complex en in relatie met de overige complexonderdelen.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek