Kiefveldersteeg 11, 3882 RG te Putten

Omschrijving

SCHUUR opgetrokken op een rechthoekig grondplan, gedekt met een wolfdak belegd met riet en rode nokvorsten, en gedeeltelijk met rode en gesmoorde Hollandse pannen. De gevels zijn gemetseld, vermoedelijk in kalkzandsteen. De RECHTER ZIJGEVEL bevat een segmentboogvormig afgesloten mestdeurtje.

SCHUUR (onderdeel 4) daterend uit omstreeks 1900

-Van architectuurhistorische waarde als goed typologisch voorbeeld van een schuur op een boerenerf, zoals die in dit gedeelte van Nederland eeuwenlang is toegepast.

-Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het boerderijcomplex dat een karakteristiek onderdeel is van het historisch gegroeide buitengebeid ten noordwesten van de Puttense dorpskom.

-Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex dat een bijzondere uitdrukking is van het agrarische leven op de Veluwe. Het complex geeft vanwege de gaafheid, de compleetheid en de goed bewaarde erfaanleg een bijzonder goed beeld van een boerenbedrijf rond de eeuwwisseling.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Halleschuur