Putten
Putten

Vermoedelijke KIPPENSCHUUR opgetrokken in hout op een rechthoekig, langwerpig grondplan. Het lage bouwwerk wordt gedekt door een zadeldak belegd met rode Muldenpannen. De gevels zijn opgetrokken in horizontale, gepotdekselde houten delen.

Vermoedelijke KIPPENSCHUUR (onderdeel 5) van rond 1900

-Van architectuurhistorische waarde als goed typologisch voorbeeld van een kippenschuur op een boerenerf.

-Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het boerderijcomplex dat een karakteristiek onderdeel is van het historisch gegroeide buitengebeid ten noordwesten van de Puttense dorpskom.

-Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex dat een bijzondere uitdrukking is van het agrarische leven op de Veluwe. Het complex geeft vanwege de gaafheid, de compleetheid en de goed bewaarde erfaanleg een bijzonder goed beeld van een boerenbedrijf rond de eeuwwisseling.

y

JaKiefveldersteeg113882 RGPutten