Bij Nijkerkerstraat 35, 3882 PD te Putten

Het landhuis en koetshuis liggen dicht bij de Nijkerkerweg binnen een parkachtige AANLEG.

Aan de Nijkerkerstraat is het landgoed afgescheiden door een niet-oorspronkelijk hekwerk en oprijlanen gemarkeerd door niet-oorspronkelijke inrijhekken. De omvang van terrein is ca. 7 ha. Het wordt omgeven door een hoge, dicht beplante aarden wal. Op het terrein bevinden zich nog de resten van een oude beukenloofgang.

Het huis is omgeven door grint en een aanleg met geschoren haagjes en hagen en enkele loofbomen. Het koetshuis bevindt zich schuin achter het landhuis. Landschappelijke AANLEG met een waterpartij.

AANLEG

- Van tuinarchitectuurhistorische waarde als voorbeeld van een landschappelijke aanleg met waterpartij, behorend bij een landgoed, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

- Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van de buitenplaats Bijstein.

- Van cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een voor de gemeente Putten kenmerkende sociaal-maatschappelijke ontwikkeling, namelijk de aanleg van buitenplaatsen als zomerverblijf of permanente vestiging van welgestelden in fraaie landelijke gebieden.