Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
523964
Complexnummer
523962 - Bijstein
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82889/119
Kadastrale aanduiding
Putten N 5332
Bij Nijkerkerstraat 35, 3882 PD te Putten

Omschrijving

KOETSHUIS op samengesteld grondplan, een bouwlaag en een zolderverdieping hoog onder een samengestelde kap tussen twee eindgevels afgesloten met trapgevels. De kap bestaat uit een zadeldak en een schilddak, belegd met rode Hollandse pannen en voorzien van bakgoten. De gevels zijn in baksteen opgetrokken en voorzien van vensters.

Waardering

KOETSHUIS

-Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een koetshuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, dat deel uitmaakt van een landgoed en dat in stijl vergelijkbaar is met het hoofdhuis.

- Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het historisch gegroeide buitengebied van Putten, en waarin het landgoed Bijstein een grote landschappelijke waarde vertegenwoordigt.

- Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het landgoed Bijstein, dat een uitdrukking is van een voor de gemeente Putten kenmerkende sociaal-maatschappelijke ontwikkeling, namelijk de aanleg van buitenplaatsen als zomerverblijf of voor permanente vestiging van welgestelden in fraaie landschappelijke gebieden.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 523962. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Koetshuis(L)

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing