524004 - Kruiswegpark Trans Cedron
Venray S 198
Oostrum, Meijerlaan

Inleiding.

TOEGANGSHEK uit 1909-1916 gesitueerd in de smalle oostzijde van het park. Het hekwerk kenmerkt zich door eenvoudig smeedwerk met enige invloed van de art nouveau.

Omschrijving.

Volledig uit smeedijzer opgebouwd TOEGANGSHEK opgenomen in de moderne omheining van het park, bestaande uit twee slanke hekpijlers die een ijzeren in- en uitzwenkend vaandel dragen met hierin de naam Trans Cedron in witgelakte letters uit plaatijzer. Dit vaandel is aan de uiteinden versierd met bloemmotieven. De toegang wordt gevormd door eenvoudige draaihekken met spijlen. Aan weerszijden bevindt zich aansluitend een oorspronkelijk spijlenhek van twee traveeën.

Waardering.

Het TOEGANGSHEK bezit algemeen belang en heeft ensemblewaarden als functioneel onderdeel van het kruiswegpark en is beeldbepalend aan de entree van het park. Het gaaf bewaarde hek heeft architectuur-historische waarden vanwege de sobere art nouveau vormentaal. Het toegangshek vormt de voornaamste toegang tot het park en heeft een sierende en historisch- functionele rol binnen de totale aanleg.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek Toegangshek