524244 - Bloemenkwekerij Uiterweg 207
Aalsmeer H 3573
Bij Uiterweg 207, 1431 AE te Aalsmeer

Inleiding

KLEINE SCHUUR, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207", in oorsprong daterend uit omstreeks 1900 maar verbouwd in 1926 in Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant.

NB: Het afdak tussen de kleine schuur en de kas valt niet onder de bescherming.

Omschrijving

De kleine schuur achter de grote schuur, opgetrokken in hout op rechthoekige plattegrond, bevat één bouwlaag onder zadeldak met de noklijn evenwijdig aan de weg, bedekt met grijze kruispannen. De gootlijst rust op gesneden consoles. De kleine schuur, opgetrokken in horizontale gerabatte delen met beslag in de topgevels, bevat in de zijgevels een horizontale vensterreeks.

In de voorgevel (ZW) bevindt zich een dubbele houten deur met zesruitsvensters, geflankeerd door een venster met horizontale roede.

De achtergevel (NO) bevat in het midden een houten geklampte deur, geflankeerd door een venster met horizontale roede. Vóór de deur staat een houten hokje, opgetrokken in rabatdelen.

In het interieur van de kleine schuur bevindt zich een gebogen houten plafond. Tussen de kleine schuur en de kas is een afdak bevestigd.

Waardering

De kleine schuur is van algemeen belang vanwege cultuur- en bouwhistorisch waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en als gaaf bewaard voorbeeld van een schuur uit de eerste helft van de 20ste eeuw, behorende bij een bloemenkwekerij.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Schuur (G)