Bij Flevolaan 69, 1272 PC te Huizen

Inleiding

Dubbele GARAGE uit omstreeks 1930, deel uitmakend van het complex "Landhuis Oud-Bussem". De in houten rabatdelen opgetrokken garage staat langs de oprijlaan ten noordoosten van het landhuis.

Omschrijving

De dubbele garage heeft een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een schilddak met Hollandse pannen en een geprofileerde gootlijst op klossen. De gevels zijn boven een gemetselde plint opgetrokken in houten rabatdelen die wit geschilderd zijn. In de voorgevel driedelige brede houten garagedeuren met zesruits liggende vensters. In de zij- en achtergevels dubbele en enkele zesruitsvensters.

Waardering

De dubbele garage uit omstreeks 1930 is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Landhuis Oud-Bussem".

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Garage(L)