Bij Flevolaan 69, 1272 PC te Huizen

Inleiding

HEKPIJLERS aan weerszijden van de in het verlengde van de Oud Blaricummerweg gelegen hoofdentree naar het landhuis Oud-Bussem.

Omschrijving

De twee hekpijlers zijn opgebouwd uit natuurstenen blokken en worden bekroond met lantaarns. Op de voorzijde van de hekpijlers staat de tekst 'OUD' en 'BUSSEM'.

Waardering

De hekpijlers bij de hoofdentree naar het landhuis Oud-Bussem zijn van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Landhuis Oud-Bussem". De hekpijlers hebben situationele waarde vanwege de beeldbepalende ligging aan het einde van de Oud Blaricummerweg.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hekpijler