Wassenaar F 9775
Bij Rust en Vreugdlaan 5, 2243 AS te Wassenaar

Inleiding complexonderdeel 7

Het bij de historische buitenplaats Wiltzangk behorende TUINBEELD in Neo-Lodewijk XV stijl bevindt zich in de tuinaanleg.

Omschrijving

Natuurstenen tuinbeeld, bestaande uit een sokkel in Neo-Lodewijk XV-stijl, waarop een op één been staand cherubijntje staat met draperieën.

Waardering

Het tuinbeeld is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en tuinhistorische waarde als ruimtelijk en functioneel onderdeel van de door D.F. Tersteeg ontworpen tuinaanleg aan het begin van de 20ste eeuw als onderdeel van de buitenplaats Wiltzangk. VAnwege de ornamentele waarde en als karakteristiek onderdeel van een aanleg op een buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinbeeld

Onbekend ; Zuid-Holland