Wassenaar F 9922
Bij Schouwweg 29, 2243 BC te Wassenaar

Inleiding complexonderdeel 5

De bij de buitenplaats Ter Veken behorende MOESTUIN met een in een functionele Traditioneel-Ambachtelijk trant uitgevoerde DRUIVENSERRE dateert uit 1912 en is ten noordwesten van het huis gesitueerd. Deze is tegelijkertijd gebouwd met een bloemenkas ingebouwd, waarvan de betonnen funderingen en muren met bloembakken resteren. Deze staat er een langgerekte gemetselde broeibak, die ten noordwesten van de druivenserre staat, haaks erop. Hiervan resteert de gemetselde opbouw.

Omschrijving

De moestuin wordt deels door geschoren hagen omgeven. Aan de noordwestzijde ligt de druivenserre. Dit is een vrijstaande bouwmassa op rechthoekige plattegrond heeft een betonnen plint, waarop een geknikt zadeldak is geplaatst, bestaande uit een houten skelet met glaspanelen. De nokrichting is georiënteerd op het noordwesten/zuidoosten. De noordwestelijk opgevel heeft een houten deur met ruiten.

De moestuin met druivenserre is van algemeen belang vanwege de tuin- en cultuurhistorische waarde

- als historisch, ruimtelijk en functioneel onderdeel van de buitenplaats Terveken.