Wassenaar F 9620
Bij Groen van Prinstererlaan 13, 2243 BR te Wassenaar

Inleiding complexonderdeel 2

Bij het complex De Rietvink behorende TUINAANLEG met bijbehorende MUUR en HEKPIJLERS, uitgevoerd in Nieuw Architectonische in 1916 naar ontwerp van J.J. Brandes. De tuin is aan de straatzijde gedeeltelijk ommuurd, en is toegankelijk via twee bakstenen hekpijlers.

Omschrijving

De aanleg is uitgevoerd in rechtlijnige patronen met een centraal gazon met daaromheen borders die zijn beplant met diverse heesters, loof en naaldbomen die zorgvuldig op kleuren bladconstructie geselecteerd zijn. De beplanting bestaat onder meer uit diverse coniferen, acer, japanse kers. Langs de straatzijde staat en muur en twee decoratief opmetselde hekpijlers met nissen en natuurstenen afdekplaten waarop houten bekroningen met de naam van het huis geplaatst zijn. De oprijlaan is omgeven door geschoren hagen.

Waardering

De tuinaanleg bij de villa de Rietvink is van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische en tuinhistorische waarde als voorbeeld van een karakteristieke vroeg 20ste-eeuwse tuin in Nieuw Architectonische tuinstijl en wegens de ensemblewaarden en ruimtelijke historische relatie met de villa.

Nee Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hekpijler
Nee Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur