524610 - Schouwenhoek
Wassenaar F 10304
Bij Schouwweg 102, 2243 BP te Wassenaar

Inleiding complexonderdeel 2

Bij het landhuis 'Schouwenhoek' behorende THEEKOEPEL ontworpen in Landhuisstijl. De koepel staat op de noordwesthoek van het perceel op de hoek van de Oud Wassenaarseweg met de Schouwweg.

Omschrijving

Vrijstaande eenlaags bouwmassa op achthoekige plattegrond onder een spits kegelvormig dak, gedekt met leien.

Gevels opgetrokken in baksteen met decoratie op de hoeken. Per gevelvlak een zesruit raam. Bovenste deel van de gevels wit gepleisterd.

Waardering

Theekoepel behorend bij Schouwenhoek is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, architectuurhistorische, stedebouwkundige en ensemblewaarde als onderdeel behorend bij landhuis Schouwenhoek dat een beeldbepalend werk uit het oeuvre is van de architecten J.J. Brandes en J.T. Wouters is, gelegen in villabebouwing van Wassenaar.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Priëel

Koloniale stijl