524629 - De Wittenburg
Wassenaar F 10801
Bij Landgoed De Wittenburg 1, 2244 BV te Wassenaar

Inleiding complexonderdeel 3

De HEKPIJLERS behorend bij de historische buitenplaats De Wittenburg in een eenvoudige aan het Classicisme verwante stijl geplaatst aan het begin van de 20ste eeuw bij de entree tot de buitenplaats aan de Rijksstraatweg. Identieke pijlers aan de Bloemcampweg (zie onderdeel 4).

Omschrijving

Entree bestaande uit een tweetal plat afgedekte, witgepleisterde zandstenen hekpijlers met blokken en schijnvoek en een zwartgeschilderde plint. Op de hoeken geprofileerd. Met zwarte letters op de hekpijlers de naam.

Waardering

Entree met hekpijlers van de historische buitenplaats De Wittenburg van algemeen belang vanwege de cultuur- architectuurhistorische en ensemblewaarde vanwege de historisch functionelel, ruimtelijke en stillistische samenhang met de overige onderdelen. Vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek