524787 - Villa Oldenheem
Naarden B 968
Bij Huizerstraatweg 36, 1411 GP te Naarden

GARAGE uit 1913, deel uitmakend van het complex "Villa Oldenheem", naar ontwerp van Th. Rueter.

Omschrijving

De garage telt één bouwlaag en zolderverdieping onder een zadeldak en heeft een rechthoekige plattegrond en gepleisterde gevels. In de zuidoostgevel links een garagedeur en rechts een dubbel venster aan weerszijden van een rookkanaal. De rechter zijgevel (NO) bevat twee negenruits vensters en een deur. De linker zijgevel (ZW) aan het binnenplaatsje heeft een samengesteld vierdelig venster met roedenverdeling. In de noordwestgevel twee garagedeuren en in de geveltop een zoldervenster. Het binnenplaatsje tussen garage en villa is afgesloten door twee gepleisterde tuinmuren. In het midden van de noordelijke muur een houten deur naar de tuin en de zuidelijke muur is voorzien van een houten pergola en hek naar de binnenhof.

Waardering

De garage uit 1913, behorend bij het complex "Villa Oldenheem" is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Garage(L)

Dudok van Heel, SAC ; Noord-Holland