524818 - Westelijke Tramremise
Amsterdam Q 9095
Hannie Dankbaarpassage 5, 1053 RT te Amsterdam
Hannie Dankbaarpassage 1, 1053 RT te Amsterdam
Hannie Dankbaarpassage 11, 1053 RT te Amsterdam
Hannie Dankbaarpassage 13, 1053 RT te Amsterdam

Omschrijving

Voormalige MAGAZIJN (4) uit 1901-1902, onderdeel van het westelijk tramremisecomplex, gelegen tegenover de centrale werkplaats en uitgevoerd met een sobere bakstenen gevel met een grote toegang, rechthoekig geplaatst in de gevel. De gevel wordt afgesloten door een tuitgevel. Aan de linkerzijde bevindt zich een travee met een smalle toegangsdeur. Daarnaast bevindt zich een raam en erboven bevindt zich een grotere lichtopening. De kap bestaat uit een constructie van vakwerkliggers die op muurdammen en stalen kolommen rusten. De hal heeft bestrate vloeren die gedragen woorden door een fundering van betonbalken en stalen koppelbalken.

Waardering

Voormalig magazijn van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische en typologische waarde. Tevens van belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex van de tramremise.

Nee Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Tramremise
Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Magazijn