524818 - Westelijke Tramremise
Amsterdam Q 9096
Amsterdam Q 9115
Amsterdam Q 9117
Bellamyplein en Bilderdijkkade, Amsterdam

Omschrijving

De OMMURING (8) van het westelijk tramremise complex bevindt zich grotendeels aan het Bellamyplein; een geringer deel bevindt zich aan de Bilderdijkkade en aan de Tollensstraat. In oorsprong dateren hek en ommuring van 1908. In 1914 werden het geheel aangepast. In 1983 werden alle metalen hekken vervangen; deze vallen buiten de bescherming. De gemetselde delen werden gerenoveerd. Gemetseld muurwerk met insnoering dient als onderbouw voor recent (XXd) vernieuwde kleine metalen hekwerken tussen twee of drie hoogopgaande risalerende posten met dekplaat. Er komen zowel brede als smalle poorten voor. Metselwerk in kruisverband en decoratief gebruik van lagen vertikaal geplaatse koppen.

NB. Een deel van de oorspronkelijke metalen hekwerken (1908 of 1914) is opgeslagen op het remiseterrein.

Waardering

Muurwerk van de terreinafscheiding in oorsprong uit 1908 van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex van de tramremise.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Muur(D)

restauratie