524881 - Murmellius Gymnasium
Alkmaar E 5129
Bij Bergerhout 1, 1815 DA te Alkmaar

Omschrijving

De TUINAANLEG bestaat onder meer uit lage tuinmuurtjes rond de voortuinen, de trapbordessen, de bloembakken, het verhoogde terras en de bestrating langs de achtergevels, de achteringang met rijwielstalling, de ronde vijver achter de conciergewoning, en de pergola langs de zuidzijde van de binnenhof met aan het begin hiervan het uit de binnenstad afkomstige zandstenen poortje (uit 1616) van de Latijnse school. Het verhoogde terras voor openluchtvoorstellingen is betegeld met gele plavuizen. Vanaf het terras leiden gemetselde trappen (gele baksteen) waartussen dito bloembakken naar het brede, met rode tegels bestrate pad rond het nagenoeg driehoekige binnenterrein.

Waardering

De tuinaanleg is van algemeen belang vanwege de architectuur- en tuinhistorische waarde en als historisch-functioneel onderdeel van het schoolcomplex "Murmellius".

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuin

Bureau Gemeentewerken Alkmaar ; Noord-Holland