524947 - St. Laurentius
Bij Herenweg 79, 1829 AC te Oudorp

Inleiding

TOEGANGSHEK, deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Het aan het einde van het Stroomerlaantje geplaatste hek geeft toegang tot de achterliggende pastorietuin. Omstreeks 1982 is dit houten toegangshek evenals het hek aan het begin van het Stroomerlaantje in vergelijkbare vorm en met behoud van de ijzeren boog vernieuwd.

Omschrijving

Houten toegangshek bestaande uit twee draaiende delen die afgehangen zijn aan hoge hekpalen waartussen bovenin een klokvormige smeedijzeren boog. De twee booghelften eindigen bovenaan in een krulvorm en worden bekroond door een kruis. De beide hekdelen zijn samengesteld uit houten latten die bevestigd zijn aan twee dwarsklampen en een steekklamp.

Waardering

Het toegangshek aan het einde van het Stroomerlaantje is van algemeen belang wegens cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek

restauratie