Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
524956
Complexnummer
524947 - St. Laurentius
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82716/117
Kadastrale aanduiding
Oudorp A 3671
Tegenover Munnikenweg 8, 1829 BA te Oudorp

Omschrijving

Inleiding

BOSSCHAGE genaamd "Kerkenbos", deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Dit tussen de begraafplaats en de Munnikenweg gelegen bosperceel is door de toenmalige pastoor J.B. Brikkenaar bij testament van 3 maart 1761 nagelaten aan de statie Oudorp. Het ijzeren spijlenhek dat het bosperceel scheidt van de Munnikenweg is afkomstig uit de voortuin van de pastorie aan de Herenweg. In 1985 en 1996 is de begraafplaats in noordelijke richting vergroot ten koste van het Kerkenbos.

Omschrijving

Met loofbomen en struikgewas beplant bosperceel dat aan de Munnikenweg een breedte heeft van bijna 20 meter en zich vandaar in zuidelijke richting verbreed. Aan de westzijde wordt het bosperceel begrensd door een brede sloot, de Molentocht, en aan de oostzijde door een lindenlaan, het Stroomerlaantje. Vanaf laatstgenoemde loopt dwars door het bosperceel een onverhard bospad dat in zuidelijke richting afbuigt en uitkomt bij de begraafplaats.

Waardering

Het Kerkenbos is van algemeen belang wegens cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 524947. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Bosschage

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1700
1700
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing