525004 - Boerderijcomplex
Barendrecht D 5816
Bij Dorpsstraat-Oost 27, 2991 CR te Barendrecht

Inleiding

Houten tuinkoepel behorende bij het boerderijcomplex aan de Dorpsstraat-Oost 27. De tuinkoepel staat in de voortuin, rechts voor de voorgevel van de boerderij en is uitgevoerd in een voor de bouwtijd kenmerkende houtbouw trant.

Omschrijving

De octogonale, witgeschilderde houten tuinkoepel staat onder een met riet gedekt kegeldak bekroond met een slanke houten spits. In de wanden openslaande deuren en smalle vensters.

Waardering

Houten tuinkoepel van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) tuinkoepel

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) tuinkoepel