525048 - Het Baljuwhuis
Wassenaar H 2373
Gang 14, 2242 KD te Wassenaar

Omschrijving

BOERDERIJ behorende tot de buitenplaats de BALJUWHUIS. Langs de oostelijke grens van de buitenplaats ligt een kleine rood bakstenen boerderij op rechthoekige grondslag, bestaande uit één bouwlaag en een zolder onder een geknikt zadeldak met afgewolfde uiteinden, gedekt met rode (zuid) en gesmoorde (noord) Hollandse pannen. De boerderij is zuidwaarts verlengd, alwaar één bouwlaag onder een lessenaarsdak. Aan de westzijde een puntgevel met aanbouw, waarin meerruits-schuifvensters, een toegangsdeur met bovenlicht en een dubbele inrijdeur. In de top een dubbel openslaand venster (XX). In de zijgevels diverse deuren en vensters, waaronder schuifvensters als aan de noordzijde en tweelichten met meerruitsvenster. In de oostelijke eindgevel onder meer een staldeur, meerruitsvenster en hooiluik. De boerderij dateert vermoedelijk uit de 18de eeuw.

De BOERDERIJ behorende tot de buitenplaats BALJUWHUIS is van algemeen belang:

- Vanwege de ouderdom;