525078 - Boerderijcomplex
Maasdam G 668
Bij Kromme Elleboog 1, 3299 LK te Maasdam

Inleiding

De SCHUUR behorende tot het boerderijcomplex Kromme Elleboog 1 te Binnenmaas is in het eerste kwart van de twintigste eeuw gebouwd. De schuur is gebouwd in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. De schuur bevindt zich op het achterterrein, links naast de Vlaamse schuur.

Omschrijving

De houten schuur heeft een rechthoekige plattegrond met één bouwlaag onder een lessenaarsdak. De gevels zijn opgebouwd uit gepotdekselde planken, het dak is voorzien van golfplaat.

Waardering

De schuur is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarden als onderdeel van een boerderij. De wagenschuur heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele samenhang met de overige complexonderdelen en vanwege de volledig vrije ligging. De wagenschuur is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de redelijk mate van gaafheid.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)