Bernisse B 59
Bij Kerkweg 3, 3214 VB te Zuidland

Inleiding

De HOOIBERG behorende tot het complex Kerkweg 3 te Zuidland is waarschijnlijk in de eerste helft van de twintigste eeuw geplaatst. De hooiberg is gesitueerd op het achtererf van de boerderij, ten zuiden van de achtergevel van de Vlaamse schuur.

Omschrijving

De vierroedige, opvijzelbare hooiberg heeft een vierkante plattegrond, met vier hoogopgaande palen op de hoekpunten. Aan deze palen is een tentdak van golfplaten opgehangen.

De hooiberg is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en ensemblewaarde.

-\tDe hooiberg heeft cultuurhistorische waarde vanwege de functie en als een bijzonder onderdeel van een agrarisch complex op Voorne Putten.

-\tDe hooiberg heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de overige complexonderdelen, alsmede vanwege de vrije ligging in het weiland- en akkerlandschap ten zuiden van Zuidland.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Hooiberg