Bernisse B 59
Bij Kerkweg 3, 3214 VB te Zuidland

Inleiding

SCHUUR behorende tot het boerderijcomplex Kerkweg 3 te Zuidland. Het object is gesitueerd in de zuidoosthoek van het erf.

Omschrijving

De schuur heeft een rechthoekige plattegrond met één bouwlaag onder een zadeldak, gedekt met rode pannen. De gevels zijn opgetrokken in gepotdekselde houten delen.

Waardering

De schuur is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische, architectuurhistorische en ensemblewaarde.

-\tDe schuur heeft cultuurhistorische waarde vanwege de specifieke functie en als onderdeel van een agrarisch complex op Voorne Putten.

-\tDe schuur heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de overige complexonderdelen, alsmede vanwege de vrije ligging in het weiland- en akkerlandschap ten zuiden van Zuidland.

-\tDe schuur heeft architectuurhistorische waarde als een voorbeeld van een houten agrarische opstal in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant.

-\tDe schuur is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de ruime mate van gaafheid.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)