Delft Y 324
Bij Schieweg 168, 2627 AS te Delft

Inleiding

Het TOEGANGSHEK behoort tot het boerderijcomplex 'Veelust'. Het hekwerk is geplaatst aan het einde van de negentiende eeuw, ten tijde van de bouw van de boerderij.

Omschrijving

Toegangshek bestaande uit smeedijzeren hekdelen met speerpunten die zijn opgehangen aan wit geschilderde hardstenen pijlers, waarop schilddragende leeuwen zijn geplaatst.

Waardering

Het toegangshek behorend bij boerderijcomplex 'Veelust' is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en de ensemblewaarde.

Het toegangshek is van cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van een agrarisch complex.

Het toegangshek heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de overige boerderij-onderdelen van het complex aan de Schie.

Het hek is tevens van belang vanwege de voor de bouwtijd karakteristieke vormgeving en de grote mate van gaafheid.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek