Brummen H 848
Bij Hammelerweg 10, 6974 BE te Leuvenheim

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 7. Schuren (bij Hammerlerweg 10; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 7).

Op rechthoekige grondslag opgetrokken SCHUUR uit 1901 (gevelsteen). Het pand bestaat uit één bouwlaag onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt overstekend zadeldak met windveren en een makelaar. De kopse voorgevel kent een symmetrische indeling met centraal een dubbele getoogde inrijdeur geflankeerd door getoogde vensters met ruitvormige roedenverdeling. In de top een luik met gemetselde rondboogtrommel. In het inwendige een enkelvoudige balklaag op muurdammen, overdekt met slieten. Achter deze schuur staat een HOUTEN SCHUUR van verticaal geplaatste latten; rechthoekige grondslag; zadeldak met rode Hollandse pannen. Ankerbalkgebinten.

De SCHUREN behorend tot de historische buitenplaats Huis Den Bosch, zijn van belang:

- vanwege de eenvoudige doch harmonische vormgeving;