525503 - H. Antonius van Padua
BY Groenestraat 229, Nijmegen

Omschrijving

In 1909-1910 gemetselde TUINMUUR. De muur bevindt zich aan de zijde van de Groenestraat en de Dobbelmannweg. Voor het complex is de lage, in kruisverband gemetselde muur voorzien van een ezelsrugafdekking. De muur wordt in de as van de toegang naar de pastorie doorbroken. Ook aan de zijde van de Dobbelmannweg wordt de muur doorbroken en is deze voorzien van een modern laag ijzeren draaihek. Aan de Dobbelmannweg wordt de muur voortgezet als een volwaardige tuinmuur met een (gedeeltelijk verdwenen) ezelsrugafdekking, lisenen en twee dubbele houten poorten. In het verlengde van de muur bevindt zich voor het klooster aan de Dobbelmannweg een smeedijzeren tuinhek.

TUINMUUR uit 1909-1910 gebouwd ter afscheiding van pastorie en kerkgebouw.

- Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van een krachtig herkenningspunt in het silhouet van de Groenestraat en in een duidelijke zichtas vanuit de tegenover gelegen Willemsweg. De tuinmuur maakt met de kerk en de pastorie deel uit van een nog grotendeels herkenbaar katholiek complex dat dit gedeelte van de Groenestraat en de Dobbelmannweg nog steeds domineert.

- Van cultuurhistorisch belang als onderdeel van het complex.

Nee Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek