518874 - Complex T. Stevenslaan
Budel G 491
Theo Stevenslaan 26, 6024 RC te Budel-Dorplein

Het schuurtje staat op enige afstand van het huis op het achterterrein en is gebouwd rond 1895.

Omschrijving

Het eenlaagse schuurtje heeft een rechthoekige plattegrond en een zadeldak dat uitkraagt aan de zijden. De voorzijde heeft links een gekoppeld venster met kleine roedenverdeling. Rechts zijn twee deuren geplaatst, met vierruits bovenpaneel en drieruits bovenlicht. In de korte zijden bevinden zich onder de nok kleine raampjes. De achtergevel is blind.

Waardering

Het schuurtje is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking van de sociaal-economische ontwikkeling van De Kempen, namelijk de stichting van fabrieksnederzettingen met woningen voor alle sociale lagen. Het heeft ensemblewaarden als onderdeel van een groter geheel, het als gezicht te beschermen fabrieksdorp Dorplein. Het is van belang vanwege de architectuurhistorische, bouwtechnische en typologische zeldzaamheid.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Dor, Gebroeders ; Noord-Brabant