520472 - Complex kerkhof
Sint Oedenrode G 5190
Kerkplein 47 a, 5492 AN te Sint-Oedenrode

Inleiding.

De schuur is na de voltooiing van de St. Martinuskerk gebouwd in Traditioneel-Ambachtelijke stijl. Het bevindt zich naast de entree, ten zuiden van de hoofdas van de begraafplaatsaanleg.

Omschrijving.

Het eenvoudige, eenlaags schuurtje is gebouwd op rechthoekig grondplan en is opgetrokken uit machinale baksteen. Het zadeldak is belegd met pannen. Tegen de noordelijke wand staan twee gietijzeren kruizen opgesteld.

Waardering.

Het schuurtje is van algemeen belang mede vanwege de samenhang met de andere complexonderdelen. Het heeft cultuurhistorische waarde als onderdeel van de katholieke begraafcultuur in de tijd van de katholieke emancipatie. Het heeft architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een eenvoudig bouwwerk in Traditioneel-Ambachtelijke stijl. Het is gaaf en compleet bewaard gebleven.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Baarhuisje Katholieke begraafplaats

Betreft baarhuisje