Vlijmen M 1419
Bij Nieuwkuijksestraat 96, 5253 AJ te Nieuwkuijk

Inleiding.

GRAFMONUMENT op het kerkhof achter de Rooms Katholieke kerk Heilige Johannes Geboorte. Het graf ligt in het middenvak van het linkergedeelte van de begraafplaats, dicht achter de kerk.

Omschrijving.

Vrouwenfiguur op een vierkante sokkel. De sokkel zelf is aan de voorzijde voorzien van een draperie in relif met de tekst: "BID VOOR DE ZIEL/ VAN ZALIGER/GOVERDINA VAN DER AA/ OVERLEDEN 27 JULI 1883/ ANTONETTA JOHANNA VAN DER AA/ OVERLEDEN 10 JULI 1889/ E.A. HEER JOHANNES VAN DER AA/ BURGEMEESTER/ GEB 1812 OVERL 5 JULI 1901". Tegen de zijkanten is een kunststenen krans met strik gehangen. De vrouwenfiguur staat tegen een paal geleund.

Waardering.

Het grafmonument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang wegens typologie en als voorbeeld van de katholieke grafcultuur. Het is van architectuurhistorisch belang wegens ornamentiek, vormgeving en materiaalgebruik. Het is gaaf bewaard gebleven.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Graf Goverdina van der Aa