521816 - Complex Raadhuisplein/Grotestraat
Waalwijk G 1722
Bij Raadhuisplein 1, 5141 KG te Waalwijk

GALERIJ met MUZIEKKIOSK. Gebouwd in de jaren dertig ter voltooiing van het Raadhuisplein.

Omschrijving

Zeshoekige kiosk, uitgevoerd in baksteen bekroond door een tentdak met harp-symbool, het dak is gedekt met leien. De voet heeft kleine kruisvormige uitsparingen. Elk gevelvlak heeft een grote rondboogopening op een natuurstenen pijler. In de openingen bevinden zich thans ramen met aluminium kozijnen. Links van deze kiosk een galerij met rondboogdoorgangen naar de Grotestraat. Rechts ervan bevindt zich een wat lager gedeelte, in gebruik als winkelruimte.

Waardering

De galerij met muziekkiosk is van algemeen belang. Het object is van cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een sociaaleconomische ontwikkeling. Het heeft architectuurhistorische waarde wegens vormgeving en materiaalgebruik. Het heeft ensemblewaarde als essentieel onderdeel van het geheel.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Welzijn, kunst en cultuur Galerij (I) Met muziekkiosk