Wassenaar F 10017
Bij Paauwlaan 6, 2243 AA te Wassenaar

Inleiding.

Vroeg 20ste eeuwse SCHUUR (8) in Ambachtelijk-Traditionele bouwtrant behoort bij de in opdracht van dr. D.T. Ruys tot stand gekomen buitenplaats. De schuur staat ten oosten van het hoofdhuis in het landschappelijke park.

Omschrijving.

Vrijstaand éénlaagse bouwmassa op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met gesmoorde Tuiles-du-Nord, waarvan de nokrichting in noordoost/zuidwestelijke richting is georiënteerd. De gevels zijn opgetrokken in rode baksteen (halfsteensverband) met rollagen boven de rechtgesloten deuren en vensters. De roedenverdeelde vensters hebben bakstenen lekdorpels. De beide kopgevels (noordoost, zuidwest) zijn verlevendigd door de met decoratief zaagwerk uitgevoerde windveren. De symmetrisch ingedeelde zuidwestelijke kopgevel heeft op de begane grond aan weerszijden van de middenas een zesruits raam en op de zolder in het midden een smal venster. In de noordwestelijke kopgevel zijn symmetrisch over de gevel twee tweedelige houten paneeldeuren geplaatst. De noordoostelijke kopgevel heeft op de verdieping een openslaand tweeruits raam. De zuidoostelijke langsgevel is blind.

Waardering.

De vroeg 20ste eeuwse schuur is van algemeen belang als vanwege de cultuurhistorische waarde en als historisch en functioneel onderdeel van de buitenplaats.

De schuur is vrij gaaf wat betreft hoofdvorm. Materiaalgebruik en detaillering.

De schuur heeft tevens ensemblewaarde door de visuele en historisch-ruimtelijke samenhang met de overige complexonderdelen.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Schuur(L) Betreft schuur

Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Betreft schuur