Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
525839
Complexnummer
521289 - Complex 't Mieneke
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82830/27
Kadastrale aanduiding
Vught C 2548
Bleijendijk 5, 5261 NL te Vught

Omschrijving

Inleiding

Het BAKHUIS is gelegen ten oosten van de schuur behorende bij de boerderij "'t Mieneke". Het gebouwtje, dat een Traditioneel-Ambachtelijke vormentaal vertoont, werd opgetrokken in 1933, naar ontwerp van architect C. Knuttel.

Omschrijving

Het bakhuis heeft een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een zadeldak, gedekt met rode oud-Hollandse pannen. Hierop aan de oostzijde een bakstenen schoorsteen. Aan de achterzijde van het bakhuis een lagere, smallere uitbouw voor de oven.

De toegang, oorspronkelijk bestaande uit een opgeklampte deur (verwijderd), bevindt zich aan de korte westzijde. Hierboven een klein luik. In de lange noordelijke en zuidelijke gevels een zesruits raam met ijzeren kozijn en afzaat.

Waardering

Het bakhuis is van algemeen belang. Het object bezit cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een typologische ontwikkeling. Het object bezit ensemblewaarde als essentieel onderdeel van de boerderij en het landgoed Bleijendijk. Het object is van belang vanwege gaafheid. Het bakhuisje is van belang vanwege typologische zeldzaamheid.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 521289. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bakhuis

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1933
1933
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
Traditionalisme
invloeden

Ambachten

Vakman Beroep Toelichting
Knuttel, D.E.C. ; Utrecht
architect / bouwkundige / constructeur