528036 - Fabrikantenvilla
Bij Sint Josephstraat 122, 5017 GL te Tilburg

Omschrijving onderdeel 2: garage.

Op de achtergrens (zuidzijde) van het terrein gelegen eenlaags garagegebouw met entree aan de Lanciersstraat, gebouwd naar een ontwerp van architect Jos Donders uit 1919. Het pand is opgetrokken in baksteen en voorzien van een vrijwel plat dak met lichtstraat. De voorgevel bevat twee stel (gewijzigde) dubbele paneeldeuren onder lateien. De voorgevel heeft aan weerszijden vlakke lisenen en wordt afgesloten door een tuitgevel met flauwe helling voorzien van een klimmend, getand fries. De achtergevel is vergelijkbaar, maar soberder uitgevoerd. Inwendig onder andere een grote houten kast met schuifdeuren.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Onderdeel woningen e.d. Garage(K)

Woningen en woningbouwcomplexen Bedrijfs-,fabriekswoning