526066 - Huis met de trappen
Meerssen E 1263
Beekstraat 62, 6231 LH te Meerssen
Bunderstraat 2, 6231 EL te Meerssen

Complexonderdeel (2): Vrijstaand BIJGEBOUWTJE in de tuin; datering: circa 1880.

Omschrijving: Gedeeltelijk onderkelderd bijgebouwtje, opgetrokken in mergel en baksteen en gedekt met een zadeldak voorzien van rode oud-Hollandse pannen waaronder stropoppen; het gebouwtje heeft een plattegrond in de vorm van een rechthoek. Inwendig o.a. een kelder met tongewelf, lemen vloer, houten vlieringvloer, eenvoudige houten kapconstructie.

Waardering: Het vrijstaande bijgebouwtje in de tuin bezit algemeen belang want het: - is ouder dan vijftig jaar; - vervulde vrijwel zeker een rol in het historische bedrijfsproces van de voormalige brouwerij; - heeft belang voor de geschiedenis van de bouwkunst, mede wegens het gebruik van streekeigen bouwmateriaal; - maakt wezenlijk deel uit van het beschermde complex.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis Winkelwoning

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)