521438 - Groot en Klein Hoenlo
Diepenveenseweg 6, 8121 DV te Olst

Omschrijving

De voormalige JACHTOPZIENERSWONING behorende tot de historische buitenplaats Groot en Klein Hoenlo is gelegen ten zuiden van het huis Klein Hoenlo. Het pand dateert uit omstreeks 1900. Het is één bouwlaag tellende pand is opgetrokken op L-vormige grondslag en wordt overkapt door een samengesteld en afgewolfd zadeldak gedekt met grijze Hollandse pannen. Aan de achterzijde een aangekapt deel. Op het dak bevindt zich een aantal dakkapellen. Op de linkerhoek aan de voorzijde een inpandig terras. De meerruitsvensters zijn gedeeltelijk voorzien van luiken. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich een bakhuisje.

Waardering

De JACHTOPZIENERSWONING behorende tot de historische buitenplaats Groot- en Klein Hoenlo is van algemeen belang vanwege: -de ouderdom; -de gaafheid van het exterieur; -de functioneel- en visueel ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats Groot Hoenlo.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)